Kawa – korzyści i zagrożenia
Kawa to napój sporządzany z palonych ziaren kakaowca. Pochodzi głównie z Afryki i Ameryki Południowej
czytaj dalejHiperlipidemia – zalecenia żywieniowe
Hiperlipidemia – stężenie cholesterolu (hipercholesterololemia) i/lub triglicerydów (triglicerydemia)
czytaj dalejMiary domowe
Najważniejsze miary domowe to: 1 szklanka mleka 200-250g, 1 płaska łyżeczka masła to 5 g , czubata 10
czytaj dalejZalecenia dietetyczne w nadciśnieniu tętniczym
Nadciśnienie tętnicze krwi – stwierdza się po kilku pomiarach, w których przekraczają one wartość 140/90mmHg, mogą występować
czytaj dalejZalecenia dietetyczne w chorobie niedokrwiennej serca
Choroba niedokrwienna serca – upośledzenie ukrwienia serca spowodowane zmniejszeniem średnicy naczyń wieńcowych
czytaj dalej- « Poprzednie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5