SCFA
Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (SCFA) Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (SCFA) są fizjologicznie produkowane w jelitach. Kwasy te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka ze względu na wpływ na saprofityczną mikrobiotę jelitową,...
czytaj dalejJak zbadać zakwaszenie żołądka?
TEST Z SODĄ OCZYSZCZONĄ Soda oczyszczona wchodzi w reakcję z kwasem solnym, wydziela się CO2 i dochodzi do odbicia.
czytaj dalejCzy to prawda, że wszyscy Polacy cierpią na niedobór witaminy D?
Witamina D to trzy związki steroidowe: cholekalcyferol (wit. D3) , ergokalcyferol (wit. D2) i 25-hydroksycholekal
czytaj dalejImmunoglobuliny
Immunoglobuliny – inaczej przeciwciała to glikoproteiny, które wiążą się z antygenami z bardo dużym powinowactwem
czytaj dalejCholesterol w nowym świetle
Cholesterol – substancja, która zwykle traktowana jest za wroga, i o której panuje powszechna opinia, że jest to groźny czynnik rozwoju
czytaj dalejUkład pokarmowy człowieka – jak działa ?
Układ pokarmowy człowieka pełni szczególne funkcje w organizmie , nie tylko zaopatruje go w niezbędne do życia składniki
czytaj dalej- 1
- 2
- 3
- Następne »