Migrena a składniki żywności
Migrena jest częstym, przewlekłym, naruszającym sprawność zaburzeniem nerwowo-naczyniowym, który charakteryzuje
czytaj dalejNietolerancja histaminy a dieta
Histamina jest hormonem wytwarzanym w organizmie ludzkim z aminokwasu dostarczanego z pożywieniem-
czytaj dalejSCFA
Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (SCFA) Krótkołańcuchowe kwasy tłuszczowe (SCFA) są fizjologicznie produkowane w jelitach. Kwasy te są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka ze względu na wpływ na saprofityczną mikrobiotę jelitową,...
czytaj dalejJak zbadać zakwaszenie żołądka?
TEST Z SODĄ OCZYSZCZONĄ Soda oczyszczona wchodzi w reakcję z kwasem solnym, wydziela się CO2 i dochodzi do odbicia.
czytaj dalejCzy to prawda, że wszyscy Polacy cierpią na niedobór witaminy D?
Witamina D to trzy związki steroidowe: cholekalcyferol (wit. D3) , ergokalcyferol (wit. D2) i 25-hydroksycholekal
czytaj dalejImmunoglobuliny
Immunoglobuliny – inaczej przeciwciała to glikoproteiny, które wiążą się z antygenami z bardo dużym powinowactwem
czytaj dalej- 1
- 2
- 3
- Następne »