Kalarepa
Kalarepa jest rośliną dwuletnią z rodziny kapustnych. Posiada wiele wartości odżywczych i smakowych. Jest źródłem witaminy C, K, witamin z grupy B, beta- karotenu oraz składników mineralnych takich jak magnezu i wapnia. Jest również dobrym źródłem żelaza. Ponadto...
czytaj dalejZielone warzywa
Dlaczego warto spożywać zielone warzywa? Warzywa leżą niemal u podstawy piramidy zdrowego żywienia. Jest to spowodowane tym, że są źródłem wielu cennych składników pokarmowych: witamin, antyoksydantów, składników mineralnych oraz błonnika pokarmowego dzięki czemu...
czytaj dalejZiemniaki
Ziemniaki – wartości odżywcze i właściwości Dla większości Polaków ziemniaki stanowią konieczny składnik codziennej
czytaj dalejDynia
Jednoroczna roślina, której pomarańczowy owoc o mięsistym i miękkim wnętrzu i twardą skórką.
czytaj dalejPolskie Super Foods
Polskie super food czyli przegląd po rodzimych super owocach
Coraz częściej na różnych blogach, forach internetowych czy telewizji można przeczytać
Rośliny strączkowe w diecie
Nasiona roślin strączkowych są jednym z najstarszych elementów diety człowieka. Na podstawie badań
czytaj dalej- 1
- 2
- 3
- Następne »