Bezglutenowy makaron zacierki

Bezglutenowy makaron zacierki- bez białek jaj.

Wsypujemy do miski po 2 czubate łyżki mąki ryżowej, kukurydzianej i po 1 łyżce mąki ziemniaczanej i jaglanej, dodajemy 2 żółtka jaj, 1-2 łyżki zimnej wody i 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek.

 

 

Wyrabiamy łyżką , następne ręką przez ok. 6minut. Z ciasta ugniatamy w garści coś w rodzaju kulki i ścieramy na tarce z grubymi oczkami prosto do zupy- gotujemy 1-3 minuty.

 

 

zacierki bezglutenowe

Jeśli potrzebujemy do rosołu to ścieramy na posolony wrzątek i po chwili odcedzamy łyżką cedzakową.

 

Dowiedz się więcej o diecie bezglutenowej poniżej:
Dieta bezglutenowa Wrocław

Facebook