Jagodowy budyń z mleka kokosowego z chia.
Składniki na jagodowy budyń z mleka kokosowego z chia : 50-100 ml mleka kokosowego z puszki i 100-150 ml wody lub 200 ml mleka kokosowego zrobionego samodzielnie z wiórek kokosowych – jak w TYM PRZEPISIE lub z kartona Zmiksowane jagody czarne lub mus jagodowy...
czytaj dalejZakwas na żurek bezglutenowy
Przepis na zakwas na żurek bezglutenowy: Składniki: 100 g mąki z brązowego ryżu (można zmielić brązowy ryż) – może też być mieszanka mąki z brązowego ryżu , owsianej, kukurydzianej, gryczanej 300 ml ciepłej przegotowanej lub przefiltrowanej wody 4 liście laurowe 1-2...
czytaj dalejChleb bezglutenowy na zakwasie bezglutenowym
Składniki: 450 ml wody ciepłej przegotowanej lub filtrowanej, 200g mąki gryczanej, 100g mąki kukurydzianej lub ryżowej 100g mąki jaglanej lub owsianej – jaką lubisz , może być jeszcze raz gryczana, 4 łyżki chia lub siemienia lnianego – można zmielić albo...
czytaj dalejZakwas bezglutenowy
Zakwas bezglutenowy DZIEŃ 1-SZY: Do słoika wsypujemy 1 czubatą łyżkę mąki z ryżu brązowego, pół łyżeczki cukru i dolewamy ciepłą przegotowaną wodę – ustalamy proporcje do uzyskania konsystencji śmietany. Zostawiamy w ciepłym miejscu przykryty ściereczką,...
czytaj dalej- « Poprzednie
- 1
- 2
- 3
- 4