Miażdżyca -zalecenia dietetyczne
Miażdżyca – polega na odkładaniu się w ścianach tętnic cholesterolu i jego estrów oraz lipidów, wskutek czego następuje tworzenie się
czytaj dalejZawał serca – zalecenia dietetyczne
Zawał mięśnia sercowego – rozwija się na skutek długotrwałego niedokrwienia, przyczyny to: zakrzep tętnicy wieńcowej
czytaj dalejZalecenia dietetyczne – niewydolność serca
Niewydolność serca – stan, w którym pojemność minutowa serca i ciśnienie tętnicze nie pokrywają zapotrzebowania tkanek na tlen
czytaj dalejZalecenia dietetyczne w chorobie niedokrwiennej serca
Choroba niedokrwienna serca – upośledzenie ukrwienia serca spowodowane zmniejszeniem średnicy naczyń wieńcowych
czytaj dalejZalecenia dietetyczne w nadciśnieniu tętniczym
Nadciśnienie tętnicze krwi – stwierdza się po kilku pomiarach, w których przekraczają one wartość 140/90mmHg, mogą występować
czytaj dalejGluten w diecie niemowląt
Dotychczas Komitet Żywieniowy Europejskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (ESPGHAN)
czytaj dalej- « Poprzednie
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Następne »